понеділок, 6 червня 2011 р.

На крутосхилах історії

Українською Видавничою Спілкою імені Юрія Липи видано збірник статей видатного історика і громадсько-політичного діяча професора Тараса Гунчака «Ключові проблеми історіографії Другої світової війни». В своїх працях автор досліджує боротьбу за незалежність України в 1917-1921 роках, український визвольний рух 1920-1950-х років, аналізує проблемні аспекти україно-єврейських та україно-польських стосунків, аргументовано викриває свідоме фальшування української історії російськими спецслужбами, вказує на помилки в дослідженнях неуважних істориків.

Зокрема професор Гунчак пропонує читачам книги свої дослідження про пакт Рібентропа - Молотова та ґенезу Другої світової війни, викриває фабрикації Москви про національно-визвольний рух українців на прикладі звинувачень Романа Шухевича та батальйону «Нахтіґаль», висвітлює роль української національної ідеї в історичній перспективі.

«Надзвичайно приємно привітати українського читача із можливістю отримати збірник статей Тараса Гунчака, доповнений упорядкованими ним документами. Мені видається, що ця книга буде неймовірно корисною не лише для професійних істориків, студентів чи аспірантів, але й для пересічного читача та журналіста, адже в ній зібрані відповіді на практично всі найбільш публічно дискутовані проблеми української історії ХХ століття…

Особливо хотілося б наголосити на викритті совєтських фальсифікацій, які неодноразово здійснював у своїй праці професор Гунчак. Наприкінці книги вміщено його чергове викриття – документи комуністичних спецслужб, які підтверджують цілковиту сфальшованість співробітниками КҐБ знаменитої «автобіографії Я. Стецька, в якій він начебто закликає застосовувати в Україні «німецькі засоби знищення жидів» і навколо якої досі безпідставно дискутують не лише в Україні, але й у північній Америці та Ізраїлі», - зазначає в передмові до книги історик Іван Патриляк.

Збірка вийшла завдяки ініціативі та послідовній праці пана Богдана Федорака завдяки фінансовій підтримці НТШ в Америці.


Придбати книгу можна, зголосившись за адресою: 01034 м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9 п. 4, тел. (044) 234-70-20

Сергій ВЕРЕСЕНЬ

Немає коментарів:

Дописати коментар